Volontär

Vill du göra skillnad? Vill du ge någon annan en hjälpande hand? Då ska du bli volontär hos oss i Bjuvs kommun! Vi behöver dig!

Uppdragen hos oss är olika och kan variera från engångsinsatser till mer regelbundna uppdrag. Det kan vara att engagera sig i aktiviteter på träffpunkterna, leda promenader, samtala med personer, hålla i högläsning, följa personer till och från träffpunkterna, baka, hålla i språkcafé eller leda en grupp för att lära sig hantera mobil och surfplatta.

Vill du bli volontär?

Det är lätt att komma igång och det finns ett enkelt intresseformulär att fylla i längre ned på sidan. Där hittar du också alla uppdrag som vi söker volontärer till just nu. Det går även att komma med egna förslag på uppdrag.

När vi tagit emot din anmälan kontaktar vi dig och bjuder in dig till ett möte på Solträffens möteplats för att berätta mer om vad det innebär att vara volontär. Du kan berätta om dig själv och dina intressen och så ser vi om vi har ett passande uppdrag för dig. Du får en introduktion för varje nytt uppdrag och ny arbetsplats du kommer till. Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund och respekterar tystnadsplikten. Alla våra uppdrag kräver ett uppvisat utdrag från polisens belastningsregister, ta med detta när vi ses.

Några tips på vägen

  • Ett volontäruppdrag innebär ansvar. Håll vad du lovar och ta inte på dig mer än du hinner med.
  • Du som volontär är försäkrad genom Bjuvs kommuns olycksfallsförsäkring.
  • Att vara volontär är ett ideellt engagemang. Det innebär att du inte får betalt.

Har du en fråga?

Du når oss via mejl eller telefon om du inte hittar informationen du söker här på webbplatsen. Vi kan ha svårt att svara i telefon då vi håller i de flesta aktiviterna själva, men skicka gärna ett mejl så svarar vi så fort vi kan.

E-post: forebyggande@bjuv.se, telefon: 042-458 51 26

Här är våra aktuella volontäruppdrag. Hittar du något som passar dig?

  • Gå promenader
  • Gå stavgång
  • Baka våfflor på mötesplats
  • Bingoutropare
  • Ledsagare
  • Samtal och social samvaro

Här kan du anmäla ditt intresse att bli volontär

Kontakt

Maria Dahlkvist
Undersköterska
Telefon: 042-458 51 26

Linda Sörensen
Anhörigstöd
Telefon: 042-458 54 09


forebyggande@bjuv.se

Vill du bli kontaktad av oss?

Vill du att vi kontaktar dig och berättar mer om anhörigstödet i Bjuvs kommun? Fyll i namn och telefonnummer eller e-postadress så hör vi av oss till dig.