Bjuvs kommuns logga

Barn och utsatt för våld?

Vuxna får aldrig använda våld. Vuxna får inte slå varandra och de får aldrig slå barn. Vuxna får inte skrämmas eller hota, varken barn eller andra vuxna. Vuxna får aldrig säga att det är barnets fel att de slår eller beter sig illa på andra sätt.

I en del familjer händer det ändå att vuxna gör varandra eller barnen illa på olika sätt. När man upplever våld hemma är det vanligt att reagera på olika sätt. Man kan till exempel känna sig arg, rädd, ledsen och ensam. Man kan bli trött och utmattad av att känna oro. Det kan göra att man har svårt att koncentrera sig i skolan, har ont i magen och i huvudet och har svårt att sova.

Det är ofta mycket jobbigt att inte känna sig trygg i sitt hem, men det kan vara ännu jobbigare att aldrig berätta om det som händer hemma.

Finns det skolsköterska eller skolkurator på din skola, eller någon annan vuxen som du känner dig trygg och litar på, så kan det vara en bra person att prata med. Det finns även många andra som jobbar med att lyssna till och hjälpa barn och ungdomar och deras familjer:

Socialtjänst barn, unga och familj

Besöksadress:

Socialförvaltningen

Almliden

Almgatan 2

267 38 Bjuv

Telefon till mottagning (tar emot anmälan och ansökan gällande barn och unga):
042-458 55 60

Mer information och stöd till barn och unga

BRIS erbjuder samtal och stöd till barn och unga.

Jag vill veta är en sajt där du som är ung kan läsa mer om vad som är brottsligt, hur man kan känna om man varit med om brott och var man kan få hjälp.

Killfrågor erbjuder stöd till killar mellan 10 och 18 år via chatt.

Unizonjourer erbjuder stöd till unga via chatt eller telefon. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är.

Lämna sidan. Tar dig till Bjuvs hemsida

Senast publicerad: