Solvallens förskola

Solvallens I Ur och Skur-förskola erbjuder plats för barn i åldern 1-5 år.
Vår förskola finns i en charmig gammal tvåvåningsvilla med en härlig natur runt omkring oss.

Varje dag är ett spännade äventyr på Ur och Skur förskolan,

och pedagornas roll i vår utomhus pedagogik är att utgå ifrån barnet och vara medupptäckare, bedriva undervisning och lärandefokus på upplevelser

I vår dagliga utevistelse i naturen utgår vi ifrån barnet, de är medundersökande och medagerande under hela deras förskolevistelse.

De får kunskap och lärande inom friluftsaktiviter som de har nytta av hela livet och bildar ett tidigt förhållande till naturen.

Vi arbetar med Friluftsfrämjandets I ur och skur verksamhet.

» Läs mer på Friluftsfrämjande hemsida om I ur och skur verksamhet

Du som vårdnadshavare

är viktig för oss på förskolan, tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättning för ditt barn att utvecklas rikt och mångsidigt.

Den dagliga kontakten när du hämtar och lämnar ditt barn är en värdefull stund för oss då vi samtalar om hur ditt barn har haft det under dagen. Du är alltid välkommen med dina frågor till oss.

Inskolning

har vi under hela året men just under augusti månad har vi en inskolningsperiod då välkomnar vi flera nya familjer till förskolan och fokus ligger på att skapa många mötesplatser för goda möten mellan barn och vuxna. De barn som redan går på förskolan har en viktig roll att visa vår verksamhet och bjuda in de nya kompisarna

Digitala verktyg i lek och utforskande är

en del av det material och miljö som finns på våra förskolor. Att stimulera utveckling och lärande genom att få intresse för berättelser, bilder och texter genom de digitala verktygen är ett sätt att lära sig mer.

Besöksadress
Kyrkbacken 5
267 74 Billesholm

Postadress
Bjuvs kommun
Solvallens förskola
Box 501
267 25 Bjuv

Telefon
042-458 51 80
0709-58 51 81

Mejl
solvallen.forskola@bjuv.se

Förskolans öppettider
6.00-18.00