Bjuvs kommuns logga

Arbetsplatsintegrerad utbildning - en unik möjlighet att studera och samtidigt få lön

Arbetsplatsintegrerad lärarutbildning (APILU) ger dig den unika möjligheten att studera till lärare i åk 7-9 på distans samtidigt som du arbetar i skolan. Första året studerar du på heltid, därefter kombinerar du studier med arbete som lärare på halvtid och får lön under studietiden.

Hösten 2024 erbjuder Bjuvs kommun 1 plats på en av våra grundskolor.

Obs! Anmälan till denna utbildning görs 15 februari till 15 mars.

Ungdomar

Det här erbjuder vi dig

  • Möjlighet att finansiera dina lärarstudier.
  • Månadslön från andra året, under hela året, även under lov och ledigheter.
  • Stöd i form av en mentor.
  • Du kan ansöka om studiestöd från CSN.
  • Du kan förankra dina studier med verksamheten på skolan, samtidigt som du tar med dig erfarenheter från ditt arbete som lärare till studierna vid högskolan.
  • Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.

Så går det till

Du kombinerar en anställning som lärare i en av Bjuvs kommuns skolor med lärarstudier på Högskolan Kristianstad under fem års tid.

Under utbildningens första år studerar du med 125 procent studietakt på distans, med ett antal träffar på campus varje termin.

Från år 2:
Två dagar i veckan ägnas åt studier. Studietakten är 75 procent. Studieformen är på distans med ett antal obligatoriska träffar på campus varje termin.

Tre dagar i veckan arbetar du som lärare på skolan som du blivit anställd vid.

Utbildningen omfattar 270 högskolepoäng och ger dig behörighet att undervisa i grundskolans åk 7-9 i matematik, fysik och kemi. Utöver dessa ämnen studerar du utbildningsvetenskaplig kärna (UVK) och genomför handledd verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Programmet är femårigt och det ingår även studier under ett par sommarterminer.

Ansök senast 15 mars

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du bli antagen till utbildningen på Högskolan Kristianstad och söka anställning i kommunen.

Anmälan till denna utbildning sker via antagning.se under perioden 15 februari till 15 mars. Observera att varje kommun har en egen anmälningskod.
Bjuv (anmälningskod: HKR-09CH4)

För inriktning mot årskurs 7–9 måste du också söka och uppfylla kraven för anställning i Bjuvs kommun. Ansökan är stängd.

Antagningen och rekryteringen sker under våren 2023.

Information om utbildningen »

Samordnare för APILU
Lina Wallernäs
lina.wallernas@bjuv.se
042-45 85 128

Senast publicerad: