Bjuvs kommuns logga

  Vigsel

  Vill ni gifta er borgerligt i Bjuvs kommun?

  Bildväljare

  En borgerlig vigsel är en ceremoni helt utan religiösa inslag. Vigseln förrättas av borgerliga vigselförrättare som utses av länsstyrelsen.

  För borgerlig vigsel krävs ett hindersprövningsintyg, det ansöker ni om hos Skatteverket.

  Blanketterna Hindersprövning, Ansökan och försäkran (SKV 7880) samt blankett för anmälan om efternamn (SKV 7831) finns att ladda ner från Skatteverkets webbplats.

  Ansökan om hindersprövning ska fyllas i, skrivas under och skickas tillbaka till folkbokföringen vid Skatteverket. Därefter får ni blanketterna intyg hindersprövning och intyg vigsel. Intygen gäller i fyra månader. Ni ska ta med intygen till vigselförrättaren som sedan fyller i vigselintyget och skickar det till Skatteverket.

  Hur ni ska ansöka om hindersprövning beror på vilken anknytning ni har till Sverige. Mer information om detta finns på Skatteverkets webbplats.

  Två vittnen ska finnas med vid borgerlig vigsel. Vittnenas namn ska uppges samtidigt som intyg om hindersprövning och intyg vigsel lämnas till kommunen ett par dagar innan vigseln. Har ni inga egna vittnen kan vigselförrättaren hjälpa till med att ordna detta.

  Kostnad

  Borgerlig vigsel är kostnadsfri om en av er, eller båda, är folkbokförda i Bjuvs kommun. Om ingen av er är folkbokförd i Bjuvs kommun kostar det 500 kronor.

  Borgerliga vigselförrättare

  Lisbeth Madsen
  lisbeth.madsen@bjuv.se
  0721-670862

  Sari Nymberg
  sari-tony@hotmail.com
  0708-858595

  Senast publicerad: 27 maj 2020

  Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här