Bjuvs kommuns logga

Kulturskolan

Kulturskolan har något för de flesta, och ger dig en chans att lära dig ett instrument eller en hobby att ha glädje av hela livet. Antagningen för höstterminen 2023 är klar men det går fortfarande bra att anmäla sig.

Trummor och gitarr
Trummor och gitarr

Här anmäler du dig: Anmälan - Bjuvs kulturskola

Här avslutar du din plats: Avanmälan - Bjuvs kulturskola

När man spelar instrument sker undervisningen i huvudsak som enskild undervisning, där var och en får utvecklas i sin egen takt, eller i små grupper.

Vi satsar mycket på orkesterverksamhet och som fasta ensembler har vi Ungdomsorkester, Juniororkester och en Startorkester. Vid speciella tillfällen kan elever i vissa ämnen erbjudas samspel i smågrupper.

Undervisningen äger rum efter skoltid. I huvudsak bedrivs undervisningen i Bjuv i Kulturskolans lokaler. I vissa fall kan undervisning erbjudas i Ekeby och Billesholm på respektive skola. Orkesterverksamheten har vi på Kulturskolan i Bjuv.

Konst och dans är gruppundervisning. Dansen är förtillfället pausad.

Konsten är inte som en vanlig bildlektion i skolan!
Här får du som elev utvecklas på din egen nivå, det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet.

Du får själv välja vilket material och teknik du vill jobba med. Du kan till exempel måla på duk, jobba med lera, testa skulptur, akvarell, pastell, stoffteckning och mycket mer.

Sista gången på höstterminen avslutas med en utställning där anhöriga får komma och titta. Undervisningen bedrivs i bildsalarna på Jens Billeskolan i Billesholm.

Instrumentalundervisning kostar 500 kronor/termin.
Gruppkurserna kostar 400 kronor/termin.
Syskon till fullbetalande elev betalar halv avgift.

För påbörjad undervisning debiteras full terminsavgift, detta innebär att avgift ej återbetalas även om eleven slutar.

Att hyra instrument kostar 250 kronor/termin. Vanligtvis kan du hyra blås- och stråkinstrument under de två första åren av kulturskolan. Övriga instrument står du för själv.

För att avsluta sin plats måste man avanmäla sig via e-tjänsten för avanmälan. Man kan också logga in på sin profil och välja "Avanmälan" i menyn högst upp på sidan. Om man inte avnmäler sig innan den 31 maj antar vi att man fortsätter på Kulturskolan det kommande läsåret och man blir då tilldelad en plats utifrån detta. Sista datum för avanmälan inför vår- och hösttermin hittar ni på sidan.

Kontakt

Besöksadress
Vallgatan 47 i Bjuv. 

Bjuvs kommun
Telefon växel 042-458 50 00
info@bjuv.se

Antagningen för höstterminen 2023 är nu klar.
Anmälningslänken är fortfarande öppen och det går bra att anmäla sig.
Du placeras då i kö och intag sker i mån av plats. Kön är olika lång på olika instrument. Du som blir antagen kontaktas av lärare.

Här anmäler du dig: Anmälan - Bjuvs kulturskola

Observera att vi endast tar emot elever som går i årskurs 3 och uppåt. Elever som går i årskurs 2 under våren blir inte placerade på kulturskolan förrän tidigast terminen de börjat åk 3.

Senast publicerad: