Bjuvs kommuns logga

Bjuvs Konsthall

Välkommen till Bjuvs Konsthall! Vi finns i Bolos gamla lokaler på Södra Storgatan 17. Här visas regelbundet utställningar och det är alltid fri entré.

Information om Höstsalongen tillsammans med Åstops kommun hittar du här.

Rosamarin av Harald Hjärne 2023

18/6 - 18/7 2024

Bjuv Väver
med föreningen Vävföralla
&
Niels Christensen
Två utställningar i ett:
Beauties from the Junk-yard & What are we doing to our planet?

Vernissage tisdag 18/6 15.00 - 18.00
Öppettider tisdag - torsdag 12.00 - 16.00 till och med 18/7
Vävföreningen är på plats på onsdagar.

Bjuv Väver
med föreningen Vävföralla

Tillsammans väver vi en jättelång trasmatta. Kom och hjälp till! Ta gärna med uttjänade bomulls textiler t.ex. lakan att väva in. Varje onsdag under utställningstiden har föreningen en representant på plats. Varmt välkommen att prata vävning, testa vävning och visa vad du går för på vävstolen!

Vävföralla är en vävförening som grundades för 7 år sedan. Idag består dom av 13 medlemmar. Vävföralla tog över Findus vävstuga efter nedläggningen 2016 och har idag föreningslokal på Västra Ringgatan.

 

 

Niels Christensen
Två utställningar i ett:
Beauties from the Junk-yard
& What are we doing to our planet?

Niels Christensen är en autodidact målare med bas i Ekeby. Han föddes i Aalborg, Danmark 1939.

På Konsthallen visas två av Christensens senaste serier. ”Beauties from the Junk-yard” är inspirerad av konstnärens arbetsliv i miljöbranschen och dom senaste två åren har han arbetat med en ny serie som påvisar människans nedskräpning i naturen, ” What are we doing to our planet?”.

Vid 69 års ålder tog Christensen upp oljemåleriet och började gestalta motiv från sin egen anlagda Kinesiska trädgård, motiv från Ekeby, från hemtrakterna på Nordjylland och från resorna i Frankrike och Spanien.

Niels Christensens är utbildad litograf och arbetade efter sin militärtjänstgöring för Allerskoncernen i Helsingborg innan han gick över till reklambranschen. Han startade då en egen reklambyrå med inriktning på internationell grafisk kommunikation och arbetade under 33 år med konsultuppdrag från bland annat länder som Frankrike och Spanien.

Efter sin tid som grafiker arbetade han som projektledare för ett vattenreningsprojekt i Kina 1998 och blev senare marknadschef för ett miljöföretag med bas i Helsingborg.

En dragning till konsten har alltid funnits hos Christensen. Som barn ritade och målade han på allt – överallt! Under en familjesemester som 10 åring mötte han några familjevänner som var konstnärer och introducerades till konstnärliga uttryck så som keramik, oljemåleri och skulptur. Som ung fotograferade han mycket och deltog i nationella fototävlingar och under sin tid som grafiker hade han ett experimentellt tillvägagångssätt.

Skapande Verkstad

Onsdagar under hela utställningsperioden är vävföreningen på plats och visar hur man väver på vävstol. Varmt välkommen att testa vävning!

Fredag 5 juli 10.00 Kolets värld, Gruvmuseet.
Läs mer här.

Torsdag 25 juli 10.00 Kolets värld, Gruvmuseet.
Läs mer här.

Guidad visning för seniorer

Onsdagen den 17 juli klockan 13.00.
Det ges en introduktion av utställningen och det bjuds på fika.

Anmälan till Anneli på Solträffen via mejl: anneli.larsson2@bjuv.se

Bjuvs Konsthall
Södra Storgatan 17
267 31 Bjuv
konsthallen@bjuv.se

Följ konsthallen på instragram:
www.instagram.com/bjuvskonsthall

Senast publicerad: