Bjuvs kommuns logga

Tidigare utställningar

Här listas tidigare utställningar på Bjuvs konsthall.

Bjuv Väver med föreningen Vävföralla
& Niels Christensen, två utställningar i ett:
Beauties from the Junk-yard & What are we doing to our planet?

Tillsammans med föreningen Vävföralla bjöds allmänheten in att väva på vävstol. Trasmattan blev totalt 6,8meter. Vävföralla är en vävförening som grundades för 7 år sedan. Dom tog över Findus vävstuga efter nedläggningen 2016.

På Konsthallen visades två av Christensens senaste serier inspirerade av konstnärens arbetsliv i miljöbranschen och som påvisar människans nedskräpning i naturen.
Niels Christensen är en autodidact målare med bas i Ekeby. Han föddes i Aalborg, Danmark 1939.

Virvlande Vulkaner
En utställning av avdelningen Virvelvinden
Kullerbyttans förskola, barn 4 - 6 år

Vägen till en utställning började med att barnen lekte “inte röra lava” som ledde till ett längre arbete om vulkaner.

Genom temaarbetet fick barnen möta flera olika ämnen såsom estetik, matematik, naturkunskap och språk. I arbetet har barnen fått möta vulkaner med olika estetiska uttrycksformer som presenteras i utställningen.

 

Starlet
- en tid, en plats, en uppväxt i Bjuv
Lena Ignestam

Starlet var en utställning om det sorgliga, roliga och surrealistiska i att tiden bara går, allt flyter eller står stilla.

Lena Ignestam gick igenom sina gamla instamatic-foto från tonårstiden i Bjuv på 70- och 80-talet. Genom textila konstverk, akvareller och tekniskt avancerade pappersverk (pop ups) återskapade hon minnen och ställde sig frågan: vad hon har tagit med sig från den tiden - mer än ett fotoalbum?

Vykort
Harald Hjärne

I utställningen presenterades ett urval av Harald Hjärnes nyproducerade oljemålningar. Genom att använda oljemåleriets traditionella tekniker och låta sig inspireras från en mängd visuellt material skapar han en dialog mellan det spontana och det processbaserade.


Vävda rum

Genom appen Vävda rum kunde besökaren uppleva och interagera med tio virtuella konstverk på offentliga platser i kommunen. Du kunde möta en vattenande i Bjuv, jogga tillsammans med en virtuell kompis i Billesholm, möta forntida gudinnor i Norra Vram och mycket mer.

Konstnärerna som deltog i Vävda rum: Space Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist, Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James, SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu).

Projektet Vävda rum initierades av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och finansieras av Postkodstiftelsen.

Delar av en samling
Bjuvs kommuns konstsamling

Stadens offentliga miljöer smyckats med konst. Miljöer så som vårdcentraler, skolor, bibliotek med flera.
I sommarens utställning Delar av en samling sammanförde vi 86 verk från kommunens konstsamling som saknar en egen plats. Verk som av olika anledningar har plockats ner utan att sättas upp igen.

Medverkande konstnärer: Ann Wolff, Alexius Hüber, Helmtrud Nyström, Helen Lindberg-Ljungkvist, Eva Nelander Juntunen, Olof Behrens, Görel Andersdotter-Lill, Sergio Fuentes, Lars Hård, Antonio Pasquini, Åke Arenhill och många många fler.

Välkommen till verkligheten
Konstskolan Munka

Att teckna är ett sätt att se, ett sätt att tänka och ett sätt att vara på plats i världen. Detta visade elever från Munka folkhögskolas konstskola att upp i Bjuvs konsthall. Eleverna skapade teckningar, skisser och experiment efter att ha iakttagit små detaljer runt om i Bjuv. Skildringarna bestod av stenar, träd, hus och människor likväl tankar och känslor.

Ur askan i elden
Kristoffer Granath

I utställningen presenteterades två olika arbetsplatser: Höganäs Borgestad och Arbetsförmedlingen Klippan/Åstorp. De har en sak gemensamt – de har eller är på väg att läggas ner. Genom intima porträtt och miljöbilder skildrars platser som har betytt mycket mer än bara ett arbete. Det är anställda som slungas ut i ovisshet, år av gemenskap som raderas bort, ett muskelminne som försvinner från en plats för alltid.

541 dagar sedan
Alva Lundmark, Sigrid Cederholm, Alva Cederholm, Wania Rönning och Emilia Svensson

5 klasskamrater från Konstskolan Munka återförenades i en gruppuställning 541 dagar efter att dom slutade. Utställningen visade den process som skett från tiden på skolan tills vernissagen. Gästutställare, Leif Cederholm.

Kom som du är - arbetet med monumentet
Astrid Göransson

I utställningen visades skisser och modeller från konstnärens arbete med det offentliga konstverket ”Kom som du är”, ett konstverk som uppmärksammar demokratins hundraårsjubileum och är placerat på Riksplan i Stockholm.

Senast publicerad: