Bjuvs kommuns logga

Tidigare utställningar

Här listas tidigare utställningar på Bjuvs konsthall.

Bildväljare

Bild ovan: skiss från tidigare utställning "Kom som du är - arbetet med ett monument" av Astrid Göransson.

2023

Program sommaren 2023

Delar av en samling
Bjuvs kommuns konstsamling

Stadens offentliga miljöer smyckats med konst. Miljöer så som vårdcentraler, skolor, bibliotek med flera.
I sommarens utställning Delar av en samling sammanförde vi 86 verk från kommunens konstsamling som saknar en egen plats. Verk som av olika anledningar har plockats ner utan att sättas upp igen.

Medverkande konstnärer: Ann Wolff, Alexius Hüber, Helmtrud Nyström, Helen Lindberg-Ljungkvist, Eva Nelander Juntunen, Olof Behrens, Görel Andersdotter-Lill, Sergio Fuentes, Lars Hård, Antonio Pasquini, Åke Arenhill och många många fler.

Välkommen till verkligheten
Konstskolan Munka

Att teckna är ett sätt att se, ett sätt att tänka och ett sätt att vara på plats i världen. Detta visade elever från Munka folkhögskolas konstskola att upp i Bjuvs konsthall. Eleverna skapade teckningar, skisser och experiment efter att ha iakttagit små detaljer runt om i Bjuv. Skildringarna bestod av stenar, träd, hus och människor likväl tankar och känslor.

Ur askan i elden
Kristoffer Granath

I utställningen presenteterades två olika arbetsplatser: Höganäs Borgestad och Arbetsförmedlingen Klippan/Åstorp. De har en sak gemensamt – de har eller är på väg att läggas ner. Genom intima porträtt och miljöbilder skildrars platser som har betytt mycket mer än bara ett arbete. Det är anställda som slungas ut i ovisshet, år av gemenskap som raderas bort, ett
muskelminne som försvinner från en plats för alltid.

541 dagar sedan
Alva Lundmark, Sigrid Cederholm, Alva Cederholm, Wania Rönning och Emilia Svensson

5 klasskamrater från Konstskolan Munka återförenades i en gruppuställning 541 dagar efter att dom slutade. Utställningen visade den process som skett från tiden på skolan tills vernissagen. Gästutställare, Leif Cederholm.

Kom som du är - arbetet med monumentet
Astrid Göransson

I utställningen visades skisser och modeller från konstnärens arbete med det offentliga konstverket ”Kom som du är”, ett konstverk som uppmärksammar demokratins hundraårsjubileum och är placerat på Riksplan i Stockholm.

Senast publicerad: