Bjuvs kommuns logga

Digital träning för seniorer

- och alla andra

Nu hittar du flera olika videos med senioranpassad träning på vår hemsida. Allt från sittande träning till balans- och styrkeövningar. Där hittar du även en app att ladda ner för mer anpassad träning. Läs mer nedan.

Seniorträning

- Att träna styrka, motion och balans, äta näringsrik mat och att hålla sig fysiskt aktiv är den bästa hälsoförsäkringen för alla, berättar Eva Y Sandberg, enhetschef inom hemtjänsten i Bjuvs kommun och initiativtagare till den digitala träningen.

- Fysisk träning minskar risken för skador och överbelastningar. Det positiva är att individer kan träna upp sin styrka och balans långt upp i åldrarna. Lyckligtvis är det aldrig för sent att börja. Det är viktigt att du tränar efter din egen förmåga, och att du lyssnar på din kropp, säger Eva.

Var hittar man träningsfilmerna och appen?

På Bjuvs kommuns hemsida hittar du träningstips och träningsfilmerna. Här hittar du även information om hur du laddar ner träningsappen: bjuv.se/seniortraning
Du kan också skriva "Träning för seniorer" i sökrutan så hittar du rätt.

Vem är målgruppen för den digitala träningen på hemsidan?

- Vi tänker oss att den i första hand är till för seniorer men alla kan få hjälp att skapa ett personligt träningsprogram oavsett ålder, förklarar Eva. All träning är hälsofrämjande och fallförebyggande, syftet är att uppmuntra till träning som är lättillgänglig. Alla kan träna och på hemsidan finns både sittande och stående övningar.

Behöver du hjälp att komma igång?

Vill du ha hjälp att hitta till träningsfilmerna eller ha hjälp att ladda ner appen? Då är du välkommen att höra av dig till Förebyggande verksamhet, kontaktperson Anneli Larsson, seniorhälsokonsulent på telefon 042-458 52 26.

Senast publicerad: