Bjuvs kommuns logga

Kristina Magnusson blir vår nya kommundirektör

-Bjuvs kommun är inne i en stor utveckling och förändring. Vi har fortsatt behov av en utvecklande och modig ledare, säger Mikael Henrysson, kommunstyrelsens ordförande (SD) i Bjuvs kommun.

Bildväljare

I Kristina Magnusson vet vi att vi får mycket av det vi söker. Hon är en god ledare som ser till helhetens bästa. Kristina är en engagerad ledare med driv och hennes ledarstil präglas av tillit och arbetsglädje, säger Mikael Henrysson.

-Jag ser fram emot att vara en del i Bjuvs kommuns utvecklingsresa. Det finns en tydlig politisk målbild, ett tydligt uppdrag och ett mod att förändra. Tillsammans ska vi göra det bästa för Bjuvs kommun, säger Kristina Magnusson.

-Vi ser fram emot ett tydligt ledarskap i den nya plattform vi nu bygger i kommunen, säger Matthias Åkesson, kommunalråd (M).

Det formella beslutet om rekryteringen fattade kommunstyrelsen idag onsdagen den 22 maj. Kristina Magnusson tillträder tjänsten som kommundirektör i Bjuvs kommun under hösten och tar då vid efter Christian Alexandersson som har varit tf kommundirektör sedan hösten 2022. Rekryteringen av kommundirektör har varit en gedigen process i samarbete med rekryteringsföretaget Solum Search.

Tidigare erfarenheter

Kristina Magnusson började sin karriär som yrkesofficer inom Flygvapnet F10 i Ängelholm under 17 år och har sedan dess verkat som administrativ chef/markbyggnadschef i Höganäs kommun, varit byggnadschef i Halmstads kommun, en period som kommunchef i Bjuvs kommun (2010 – 2012), sedan stadsbyggnadsdirektör i Helsingborgs stad och nu senast som kommundirektör i Ängelholms kommun.

Senast publicerad: