Bjuvs kommuns logga

Detaljplanen för Vrams Gunnarstorp 1:15 har vunnit laga kraft - 2000 nya arbetstillfällen möjliggörs i norra Bjuv

Nu har detaljplanen för Vrams Gunnarstorp 1:15 vunnit laga kraft. Företaget Catena vill etablera en logistikanläggning på gränsen mot Åstorp. Anläggningen kommer att ge många nya arbetstillfällen.

Bildväljare

- Det är en fantastisk nyhet att planen nu äntligen vinner laga kraft. Den nya logistikanläggningen är inte bara fantastiska nyheter för Bjuv med ännu fler arbetstillfällen utan en angelägenhet för hela regionen. Jag välkomnar Catena och ser fram emot att de inom kort lämnar in en bygglovsansökan, säger Mikael Henrysson, kommunstyrelsens ordförande (SD).

- Vi ser fram emot att komma i gång med att utveckla området och att etablera Logistikposition Söderåsen. Platsen kommer att spela en viktig roll som ett nav i det logistiska nätverk som försörjer Skandinavien med gods och varor, konstaterar Catenas VD Jörgen Eriksson.

- I min roll som kommunalråd med inriktning på näringslivsfrågor ser jag detta som ett bevis på att vi har gjort rätt i vårt arbete. Detta är en god nyhet, inte bara för Catena, utan för alla små och medelstora företag som verkar i Bjuvs kommun och som nu får ytterligare möjligheter till nya kunder i närområdet, säger kommunalråd Matthias Åkesson (M).

Om detaljplanen

Den aktuella marken Vrams Gunnarstorp 1:15 är cirka 56 hektar stor och har goda kopplingar till E4:an via befintligt verksamhetsområde i Åstorp. Fastigheten utgör en naturlig fortsättning på det befintliga verksamhetsområdet och är därför lämplig för att etablera lager- och logistikanläggningar som har begränsad omgivningspåverkan.

Senast publicerad: