Bjuvs kommuns logga

Testa olika aktiviteter på Idrottens dag 29 september

Under Idrottens dag den 29 september är Varagårdsskolan utvald som fokusskola i Skåne och kommer bland annat erbjuda eleverna en mängd aktiviteter som Crossvolleyboll, Ping Pong Power, Blindfotboll, Rullstolsbasket, Innebandy flex, Friidrott, Skolboule, Flaggfotboll, Action Archery (pilbåge), Cheerleading, Baseball5, Tennis, Brottning, Gymnastik, Taekwondo och rörelseutmaningar med Pushpuckar.

Bildväljare

Vi vet idag att fysisk aktivitet är bra för barns välmående, skolresultat och hälsa. Samtidigt visar forskning att barn och unga rör sig alldeles för lite. Idrottsrörelsen vill, med skolans hjälp, förändra det.

Idrottens dag är en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport. Rörelsesatsning i skolan är etablerad i samtliga kommuner i Skåne och har över 330 anslutna grundskolor. Satsningen riktar sig till alla barn från förskoleklass till årskurs 9, men framför allt till de som är minst aktiva.

-Vi ser det som oerhört värdefullt att eleverna från anpassad skola inkluderas i denna satsning. Det är just dessa elever som rör sig minst, men som behöver det allra mest. Genom att ge dem möjligheten att delta och bli delaktiga skapar vi en inkluderande miljö som främjar deras utveckling och välbefinnande, förklarar Anna Bergevi, Enhetschef Elevhälsa, Rektor anpassade grundskolan, Bjuv Varagårdskolan.

Läs mer om Idrottens dag

Foto: Unsplash

Senast publicerad: