Bjuvs kommuns logga

Så kan du spara vatten

Det går åt mycket vatten i värmen! När många använder mycket vatten samtidigt blir belastningen hög på vattenverk och ledningsnät, systemet hinner helt enkelt inte skicka ut vatten i samma takt som det används. Just nu är vattenförbrukningen väldigt hög och vattenverken jobbar för fullt för att leverera vatten till alla kunder.

Vattenkran NSVA 

Varför behöver jag spara på vatten?

Det finns inte oändligt med rent vatten. Vi behöver alla hjälpas åt att spara på vattnet så att det finns rent vatten i kranen både i sommar och i framtiden,

Hur påverkas NSVA:s kommuner (Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp samt Örkelljunga) av låga grundvattennivåer?

Vissa orter i Båstad, Perstorp, delar av Svalöv, Åstorp samt Örkelljunga får vatten från små grundvattenmagasin. När det är torka och brist på nederbörd sinar vattnet i brunnarna och vi har svårt att få vattnet att räcka.

Till kommunerna Bjuv, Helsingborg, Landskrona samt delar av Svalöv köper NSVA vatten från Sydvatten. De har 2023-06-14 publicerat en uppmaning om att spara på vattnet eftersom vattenverken går för högtryck och har gjort det en tid. Systemet hinner helt enkelt inte skicka ut vatten i samma takt som det används.

Tips för att spara på vatten: www.nsva.se/sparavatten

Senast publicerad: