Bjuvs kommuns logga

  Tillgänglighetsbeskrivning för bjuv.se

  Här kan du läsa tillgänglighetsredogörelsen för bjuv.se.

  Vad är digital tillgänglighet?

  Digital tillgänglighet innebär att ingen ska hindras från att använda digital service på grund av funktionsnedsättning. Till exempel ska innehållet vara lätt att läsa och förstå. Du ska också kunna ta del av innehållet, och utföra de tjänster som finns, oavsett om du behöver använda något hjälpmedel eller inte.

  Hur tillgänglig är bjuv.se?

  Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Följande brister känner vi till och arbetar löpande för att åtgärda.

  Allmänna brister

  • Om du har börjat att lägga in uppgifter i ett formulär eller en e-tjänst kan dina uppgifter försvinna, om du är inaktiv i över 60 minuter. Du kan inte påverka tiden själv och får inte heller någon varning om att tiden är på väg att gå ut.
  • På en del sidor används inbäddade tjänster som inte har utvecklats av Bjuvs kommun och som inte följer tillgänglighetsprinciperna fullt ut. Detta gäller till exempel tjänsterna matsedel, e-tjänster för barnomsorg.

  För dig som använder skärmläsare

  • Det finns pdf-filer på webbplatsen som inte är tillgänglighetsanpassade och därför är svåra att läsa med skärmläsare.
  • Vissa bilder på bjuv.se saknar en alternativ text. Det innebär att den som använder ett skärmläsningsverktyg går miste om viss information.

  Senast publicerad: 28 maj 2020

  Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här