Tryggare kan alla vara i Bjuv

Öka trygghet, tillhörighet och närvaro genom trygghetsvärdar och aktiviteter står i fokus när Bjuvs kommun satsar på att öka tryggheten i kommunen.

Bildväljare

Sommarlov skickar tanken till sol och bad, men samtidigt visar statistiken att under sommaren ökar skadegörelse och brottsligheten i kommunen. Därför genomför Bjuvs kommun en rad insatser för att öka tryggheten och minska brottsligheten i kommunen.

Kommunens nya trygghetsvärdar heter Martin Persson och Stefan Nilsson som tillsammans med sommarvikarierna My Hansson och Douglas Nygren kommer att samarbeta med skolan, kultur- och fritidsförvaltningen samt socialförvaltningen samt nattvandrarna för att skapa en trygg sommar. Man kommer att vistas på platser där skadegörelse ofta sker, som skolor och förskolor.

- Vi vill gärna arbeta tillsammans med föräldrar och vårdnadshavare. Det är viktigt att man som förälder håller sig uppdaterad kring vad som händer i byn. Var befinner sig era barn om kvällarna? Vilka umgås de med? Hur aktiverar de sig? säger kommunens trygghetssamordnare Matthias Gustafsson.

Utöver Kultur- och fritidsförvaltningens aktiviteter som fotbollsturneringar och poolpartyn kommer även nattvandrarna och kommunens föreningar att vandra i kommunen.

- Som ett tack för sin insats får föreningarna ett bidrag från kommunen. Ambitionen är att kommunens föreningar kommer att vara ute fredag, lördag och söndag kvällar. Även våra trogna nattvandrare är ute tre till fyra kvällar i veckan, säger Matthias Gustafsson.

Följ gärna trygghetsvärdarnas arbete på Instagramkontot trygghetsvardarbjuv.

Senast publicerad: