Billesholm fyller 450 år!

I år fyller Billesholm 450 år och det ska vi fira! Coronapandemin sätter tyvärr stopp för större fysiska arrangemang, men vi kommer på olika sätt uppmärksamma Billesholms 450-åriga historia, Billesholm idag och Billesholms framtid.

Bildväljare

Föreningar firar Billesholm

Vill din förening vara med och uppmärksamma att Billesholm fyller 450 år? Och samtidigt visa upp er bild av Billesholm? Nu kan föreningar ansöka om bidrag för att planera och genomföra coronasäkrade aktiviteter som speglar Billesholm. Föreningar kan också söka bidrag för att göra informationsinsatser på samma tema.

Mer information om ansökan om bidrag hittar du på bjuv.se/billesholm450.

Boken Mitt Billesholm 2021

Under året kommer en enklare bok att arbetas fram tillsammans med barn och unga i Billesholm. Boken går under arbetsnamnet Mitt Billesholm 2021. Håll utkik här på bjuv.se och på våra sociala medier för mer information om projektet.

Fem filmer om Billesholm

I höst släpper vi fem filmer i en serie om Billesholms historia, Billesholm idag och Billesholms framtid. Filmerna kommer att släppas på bjuv.se och på sociala medier.

Skyltar

På kända och okända ställen runtom i Billesholm kommer vi, i samarbete med Billesholmtraktens hembygdsförening, sätta upp skyltar med information om platserna. När skyltarna är uppe kommer vi meddela det så att du kan ge dig ut och titta!

Senast publicerad: