Bjuvs kommun och föreningar hjälps åt för att skapa ett tryggt sportlov

På grund av pandemin blir det ett annorlunda sportlov i år. Lovprogrammet innehåller färre aktiviteter än vanligt, och med begränsat antal platser. I år gör vi istället en satsning på trygghet under lovet. Kommunens trygghetsvärdar och Nattvandring kommer tillsammans med ideella föreningar att vandra i kommunen och finnas till hands för den som vill prata eller umgås.

I år blir det ett annorlunda sportlov. Fritidsgårdar, bibliotek och föreningar kan ordna aktiviteter under lovet, men med restriktioner och begränsat antal besökare. Därför finns inget officiellt lovprogram i år. Information om vad som händer i kommunens verksamheter, till exempel fritidsgårdar och bibliotek, kan du hitta på Instagramkontot @fritidibjuv.

Under lovet kommer kommunens trygghetsvärdar och Nattvandring i Bjuvs kommun att vandra i kommunen på kvällstid. Medarbetare från Bjuvs öppenvårdscentral kommer också att vistas ute under några kvällar, för att möta dig som vill ha råd eller stöd. Dessutom kommer föreningarna Ekeby GIF, Bjuvstorps FF och Hej Unga att röra sig runt i kommunen under utvalda kvällar, som en del av projektet Tryggt sportlov.

Tryggt sportlov har startats utifrån behovet av att stötta ideella föreningar ekonomiskt under covid-19. Föreningarna som deltar får ersättning till föreningskassan för sin insats. Med projektet hoppas vi också kunna öka känslan av trygghet genom att ha fler vuxna som rör sig på offentliga platser under kvällar och helger. Föreningarna samarbetar med kommunens trygghetsvärdar.

Snötäckta tegelvillor längs en gata i Bjuv.

Senast publicerad: