Vår julklapp till varandra: ansvar och omtanke

Till alla som bor och verkar i Bjuvs kommun.

Porträttbild på kommundirektör Christer Pålsson. 

Jag har aldrig som kommundirektör skrivit till er alla på det här sättet. Men så är inte 2020 något vanligt år. Coronaviruset har drabbat oss alla. Allt för många har förlorat nära och kära, ännu fler har varit sjuka. Alla har påverkats av restriktioner och begränsningar.

Just nu är läget extra tufft för oss här i nordvästra Skåne. Vi hör till de områden av Sverige där smittspridningen är som störst. Det i en tid när vi egentligen helst av allt vill vara nära varandra.

Det är allvar och vi måste nu alla ta ett stort ansvar för att minska smittspridningen. Det är vad var och en av oss gör för val, varje dag, som ger resultat.

krisinformation.se finns all information om vad som gäller. Låt mig här upprepa det allra viktigaste.

  • Tvätta händerna ofta och regelbundet
  • Avstå sociala sammanhang
  • Undvik platser där det kan uppstå trängsel
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk

Vi längtar alla till tiden efter pandemin och visst är det hoppfullt att läsa om att vaccin är på väg. Men tills dess måste vi fortsätta hålla i, hålla ut och hålla avstånd. Det är så vi håller ihop i Bjuvs kommun. Vi gör det för varandra.

Vi på Bjuvs kommun finns förstås här för er, även om många av våra verksamheter inte kan ha öppet som vanligt. Här på vår webbplats finns information och tveka inte att höra av dig, särskilt du som behöver extra stöd och hjälp under helgerna.

Låt mig avslutningsvis önska er alla en god jul. Den kan inte bli som vanligt, men tar vi ansvar nu går vi mot ljusare tider.

Christer Pålsson
Kommundirektör

Senast publicerad: