Föreningsaktiviteter och nattvandringar i nytt koncept i Ekeby under höstlovet

Under höstlovet testar Bjuvs kommun för första gången ett helt nytt projekt tillsammans med Nattvandring i Bjuvs kommun. Ideella föreningar i Ekeby får möjlighet att för en ersättning bedriva höstlovsaktiviteter för barn och unga i Ekeby. Föreningarna ska även delta i nattvandringar.

Syftet med projektet är främst att öka antalet aktiviteter och mötesplatser för barn och unga i Ekeby under höstlovet, men även att öka trivseln och den upplevda tryggheten för invånarna.

- Vi ser flera fördelar med projektet, det innebär fler aktiviteter och mötesplatser för barn och unga samtidigt som det är ett bra sätt för föreningarna och Nattvandring att synas, säger Martin Lind, föreningskontakt i Bjuvs kommun. Vi hoppas även att projektet ska kunna förebygga en del av den skadegörelse vi har sett i Ekeby den senaste tiden.

Med start fredagen den 23 oktober kommer föreningsaktiviteter och nattvandring att hållas klockan 18-00 under hela lovet. Föreningarna Ekeby Greys, Scoutkåren Vikingen och Ekeby GIF kommer att delta och hålla i olika i aktiviteter i anslutning till idrottshallen och multiarenan. På schemat står bland annat uteaktiviteter med scouterna, som att poppa popcorn över öppen eld, och Ekeby Greys kommer sända amerikansk fotboll i matsalen.

- Det kommer att bli ett fantastiskt projekt med kommunen och föreningarna, där vi har aktiviteter tillsammans och finns ute för våra ungdomar i Ekeby, säger Susanne Bakken från Nattvandring i Bjuvs kommun.

Senast publicerad: