Bjuvs kommun klättrar 27 platser i Svenskt Näringslivs rankning om företagsklimatet

Idag redovisade Svenskt Näringsliv sin rankning av svenska kommuners företagsklimat. Bjuvs kommun klättrar i år 27 placeringar och hamnar på plats 151 av 290 kommuner.

- Det är väldigt glädjande siffor, säger Mikael Henrysson, kommunstyrelsens ordförande. 2012 låg vi nästan i botten, på plats 268, och i år ligger vi ungefär i mitten. Det är ett strategiskt arbete som ligger bakom för att vi hela tiden ska bli bättre i vårt samarbete med våra företagare. Nu fortsätter vi det arbetet.

2018 hamnade Bjuv på plats 216 och 2019 på plats 178. I år klättrar Bjuv 27 placeringar och hamnar på plats 151. Rankningen bygger på en enkätundersökning där Svenskt Näringsliv undersöker vad företagen tycker om kommunerna.

- Nu ska vi ta till oss det som undersökningen visar och se hur vi kan bli ännu bättre, säger Jörgen Johnson, kommunalråd i Bjuvs kommun. Vi har bland annat startat upp ett näringslivsråd där jag ser fram emot att fortsätta utveckla dialogen med våra företag om hur vi kan bli en ännu mer företagsvänlig kommun.

Senast publicerad: