Bjuvs kommuns logga

  Sommarlov och sommaraktiviteter i Bjuvs kommun

  Nu släpper vi sommarlovsprogrammet. Nytt för i år är pop up-fritidsgården!

  Som tidigare somrar håller containerfiket i skateparken öppet för alla som är sugna på att köpa lite fika och låna kickbikes. Måndag till fredag klockan 10.00-14.00 bemannar feriepraktiserande ungdomar containerfiket och har nybakat fika till försäljning. Måndag till lördag klockan 14.00-21.30 bemannar kommunens fritidsledare containerfiket och anordnar roliga aktiviteter runtom i parken för barn och unga.

  Nytt för i år är pop up-fritidsgården som kommer röra sig runt i kommundelarna på eftermiddagarna, klockan 12.00-17.00. En minibuss kommer lastad med aktiviteter, spel och taggade fritidsledare för att möta sommarlediga ungdomar på multiarenor, fritidsgårdar, lekplatser, fotbollsplaner och andra platser i kommunen där man gärna befinner sig med sina kompisar. En gång i veckan åker de på utflykt som ungdomarna anmäler sig till på förhand. Det blir en händelserik sommar där fritidsledarna kan möta ungdomarna där de befinner sig, full av spontanitet och sporadiska möten! Du känner igen pop up-fritidsgården genom skyltar på minibussen och de färgglada beachflaggorna med Bjuvs kommuns logga.

  Ännu ett nytt inslag för 2020 är sommarvärdarna! Sommarvärdarna kommer röra sig runt i kommunen tisdag till lördag klockan 18.00-23.00. Deras uppdrag består utav att arbeta uppsökande och trygghetsskapande. De möter ungdomar under kvällstid och bygger relationer, skapar aktiviteter och är trygga, tillgängliga och flexibla vuxna i det offentliga rummet. Vid dåligt väder kommer aktiviteterna att flytta in på fritidsgårdarna.

  Biblioteken

  Sommaren på biblioteket är full av aktiviteter, både på plats på bibblan och digitalt. Aktiviteter för alla från 6 år måndag till onsdag kl 13-16 på bibblan i Bjuv. Vi spelar spel, pysslar, boktipsar och mycket annat. Vi kommer även arrangera både en digital skrivarkurs för ungdomar 14-17 år och en digital bokcirkel för dig från 15 år.

  Friluftsbadet

  Verksamheten på Friluftsbadet anpassas för att leva upp till de rekommendationer som finns i samband med Coronakrisen. Bland annat begränsas antalet besökare och hur länge du får vistas på badet. För att se vad som gäller just nu, gå in på www.bjuv.se.

  Känns det som mycket att hålla reda på?

  Bjuvs kommun lanserar inför sommaren instagram-kontot @fritidibjuv där alla aktiviteter och nyheter kommer spridas för att invånarna så lätt som möjligt kan hitta pop up-fritidsgården, se vad som händer i skateparken, hålla koll på aktiviteter på biblioteket eller få syn på andra roliga fritidsaktiviteter runtom i kommunen.

  Fokus för kontot kommer ligga på barn och ungas aktiviteter, men det skadar inte att även de äldre håller sig uppdaterade på nöjen som kan locka dem och deras familjer.

  Hela programmet finns också på www.bjuv.se/sommar

  Senast publicerad: 08 juni 2020

  Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här