Sommarlov 2021

Besök gärna vår skatepark i centrala Bjuv i sommar!

Bildväljare

Förutom en aktivitetsfylld plats med närhet till bibliotek, friluftsbad, lekplats och grönska hittar du även vårt containerfik. När containern är öppen bemannas den av fritidsledare och feriepraktikanter. Här kan du låna kickbikes, skateboards, hjälm, spel och andra tillbehör för roliga sommarlekar – helt gratis! Du pantar bara något du håller kärt (exempelvis en mobiltelefon, körkort, hemnyckel eller något lika viktigt) så får du en nummerbricka som motsvarar din pant. I containern kan du även köpa läsk, glass, fika och kaffe, och det går bra att betala med swish eller kontanter.

För att kunna ta del av containerns utbud behöver du följa skateparkens ordningsregler, läs mer om dessa längre ned på sidan. Personer som missköter reglerna och inte bidrar till en trevlig sommar i parken kan komma att bli nekad service i containern. Detta gäller oavsett ålder.

Under vecka 25-32 händer det något extra roligt varje dag i skateparken. Mellan klockan 10-15 har vi extra fokus på dig som är 6-11 år. Våra feriepraktikanter har som sommarjobb att under dessa tider anordna roliga aktiviteter, lekar och tävlingar för dig som besöker parken då. Under regniga dagar flyttar dessa aktiviteter in i en av Bjuvs idrottshallar. Information om detta kommer då på instagramkontot @fritidibjuv.

Klockan 15-22 är fritidsledarna på plats i containern och har fokus på dig som är 12-18 år. Varje dag händer något extra kul på kvällen riktat mot ungdomar såsom tävlingar, turneringar, lekar, grillning eller varför inte ett besök på friluftsbadet? Vid regniga dagar flyttar vi upp till Bjuvs fritidsgård.


Öppettider containerfiket i skateparken

Vecka 24

Måndag-lördag: 15.00-22.00

Vecka 25-32

Måndag-lördag: 10.00-22.00

Stängt midsommarafton och midsommardagen

För att säkerställa så smittsäkra aktiviteter som möjligt ber vi dig tvätta händerna ofta och hålla avstånd till dom du träffar även utomhus, samt stanna hemma om du känner dig minsta förkyld. Ta gärna med dig egen vattenflaska som du inte delar med någon annan. Allt deltagande sker på egen risk och eget ansvar. Beroende på aktivitet kan vi komma att begränsa antalet deltagare, och när vi är i idrottshallen gäller max 20 besökare åt gången. Lyssna alltid på personalen!

Här finns mer information om de anpassningar vi gjort med anledning av pandemin.


Pop up-fritidsgård

Pop up-fritidsgården gjorde succé i fjol och kommer även i år att röra sig runt i kommundelarna. Minibussen kommer lastad med aktiviteter, spel och taggade fritidsledare för att möta sommarlediga ungdomar i målgruppen 12-18 år på multiarenor, fritidsgårdar, lekplatser, fotbollsplaner och andra platser i kommunen där man gärna befinner sig med sina kompisar. Pop up-fritidsgården åker även på utflykter under sommaren, läs mer i lovprogrammet på respektive vecka.

För att alla ska ha en trevlig sommar i skateparken vill vi att du följer några enkla regler!

Släng ditt skräp i papperskorgar och plocka undan efter dig.

Åk inte kickbike, skateboard, moped eller cykel på området framför containern.

De kickbikes och skateboards som du lånar av oss måste stanna i skateparken.

Var försiktig med de saker du lånar från containern.

Rökning sker utanför området, du får inte vara för nära skateparken eller lekplatsen.

Ingen alkohol får drickas i parken.

Visa hänsyn och respektera varandra!