Crawlkurs för nybörjare

Kursen består av 6 tillfällen på torsdagar mellan den 5 november och 10 december. Du kan välja mellan två tider: 18:00-19:00 eller 19:00-20:00. Kurserna har begränsat antal platser – först till kvarn gäller.

Att kunna crawla på riktigt är en konst. Samtidigt är det en utmanande träningsform för hela kroppen. Eftersom vattnet ger ett tyngre motstånd än luft blir träningen mer effektiv samtidigt som skaderisken minskar.

Målet med Crawlkurs för nybörjare är att du ska lära dig tekniken från grunden. Med rätt teknik från början förbättrar du vattenläge, glid, andning och arm- och benrörelser. Då kan du simma mer avslappnat och förbättra din kondition samtidigt som du ökar farten. Oavsett om du vill motionssimma i bassäng, ta dig vidare och simma på öppet hav eller förbereda dig för större utmaningar som Vansbrosimmet kommer du ha nytta av att lära dig crawla från grunden.

Träningstillfällena börjar med 10 minuter uppvärmning på egen hand i bassängen. Efter det följer 35 minuter crawl med introduktion till olika övningar och tekniker som vi tränar på tillsammans. Passet avslutas med 15 minuter individuell simning då du övar på det du lärt dig.

Kostnad: 600 kronor för höstterminen (6 tillfällen). I kurskostnaden ingår simglasögon.

Tid: Grupp 1: Torsdagar kl. 18.00-19.00. Grupp 2: Torsdagar kl. 19:00-20:00.
Uppstart den 5 november och kursavslut den 10 december.

Plats: Simhallen i Billesholm

Anmälan: Anmälan i simhallen eller på telefon 042-4585349 under tider då simhallen är öppen för allmänheten. Kursavgiften betalas vid första tillfället.

Övrigt: För att delta i kursen behöver du vara 16 år eller äldre. Du behöver vara simkunnig 200 meter.