Förändringar på Friluftsbadet på grund av Corona

Såklart ska du bada på Friluftsbadet även i sommar. Men med tanke på Coronakrisen behöver vi göra vissa förändringar för att alla ska känna sig trygga och säkra. Vi följer de råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger.

I dagsläget finns inga specifika rekommendationer för sim- och badanläggningar. Men det finns för föreningsaktiviteter och allmänna sammankomster och eftersom de aktiviteterna till stora delar liknar aktiviteterna på Friluftsbadet har vi valt att följa dem även här.


75 personer får vistas på Friluftsbadet åt gången

För att ge besökarna möjligheten att hålla avstånd begränsas antalet personer som får vistas på badet till 75. Även om Friluftsbadet generellt sett är stort med goda möjligheter att hålla avstånd finns det ytor där det snabbt kan bli trångt. Sådana ytor är undervisningsbassäng, plask, toaletter, bastu och omklädningsrum.

Besöksantalet gäller även under simskolorna. Du hittar tiderna för dem här. Planera gärna ditt besök på andra tider då det är begränsat med plats under dessa tider.


Du får vara på Friluftsbadet i tre timmar åt gången

När endast 75 personer får vistas på badet åt gången finns en risk att personer som vill besöka friluftsbadet inte får möjlighet. För att ge så många som möjligt tillgång till badet begränsar vi hur länge man får vistas på badet till 3 timmar. För att göra det enkelt både för personal och besökare får du som besökare en sluttid för ditt besök. Sluttiden är alltid en heltimme som beror på när du går in på badet. Kommer du mellan kl. 10 och kl. 11 ska du lämna badet senast kl. 13. Kommer du mellan kl. 11 och kl. 12 ska du lämna badet senast kl. 14. Och så vidare.

När du går in på Friluftsbadet får du ett färgat armband. Armbandet hjälper personalen att hålla reda på hur många som vistas på Friluftsbadet åt gången. Färgen på armbandet motsvarar den sluttid du fått när du gick in. När du lämnar Friluftsbadet lämnar du tillbaka armbandet så att någon annan får möjlighet att gå in. Armbanden desinficeras mellan varje användare


Simskolor

För att begränsa antalet besökare under simskolorna tillåts endast en vuxen per barn på Friluftsbadet under sommaren. Vi uppmanar de som kan att byta om och duscha hemma för att undvika trängsel och köer i omklädningsrum och duschar.


Omklädningsrum och duschar

Omklädningsrum och duschar kommer att vara öppna under sommaren. I dessa utrymmen är det extra viktigt att hålla avståndet. Du som gäst har själv ansvar för att hålla avståndet. Skulle det vara andra besökare i omklädningsrummet och duschen så att det inte är möjligt är det ditt ansvar att vänta utanför.

För att undvika trängsel och väntetider uppmanar vi samtliga besökare som har möjlighet att byta om och duscha hemma.


Bastu

Eftersom basturna på Friluftsbadet är relativt små är det svårt att hålla behörigt avstånd för besökare. Därför kommer basturna att vara stängda under sommaren 2020. Detta gäller samtliga tider förutom under morgonsimmet på tisdagar och torsdagar. Våra öppettider hittar du här.


Toaletter

På Friluftsbadet finns toaletter som du kommer åt utan att gå in i omklädningsrummen, de så kallade yttertoaletterna. Besökare som inte nyttjar omklädningsrum och duschar uppmanas att använda dessa toaletter för att ge plats till de som behöver byta om och duscha.


Kiosken och kassan

Kiosken har öppet som vanligt under sommaren. Du kan fortfarande använda kontanter men om du har möjlighet får du gärna använda kort eller Swish.


Städning

Städrutinerna på Friluftsbadet följer de rekommendationer och råd som finns inom badbranschen. Utöver det städas så kallade tag-ytor som handtag och kranar flera gånger dagligen.