Fritidsgårdar

I Bjuvs kommun finns två fritidsgårdar och snart öppnar en tredje.

Tre tjejkompisar som kramas med fin utsikt över träd och natur

Vi erbjuder ett rikt och varierat utbud av kostnadsfria aktiviteter, som leder till en meningsfull och kreativ fritid. Vi erbjuder en trygg miljö med både fria och planerade aktiviteter. För dig som går i årskurs 6-18 år.

På sommarlovet finns vi i containerfiket i Skateparken i Bjuv och erbjuder dessutom ett stort antal sommarlovsaktiviteter.

På fritidsgårdarna råder nolltolerans mot alkohol och droger och alla former av kränkande behandling. Hos oss ska alla känna sig trygga och sedda.

Vi som jobbar på fritidsgården heter Antonio, Daniel, Irena, Helena, Georgia och Ki.

På Bjuvs fritidsgård kan vi erbjuda våra besökare mycket att göra:
Pingis, biljard, PlayStation, VR, brädspel och datorer att surfa på. Om du har egna idéer eller vill vara med och påverka vad som ska hända på fritidsgården kan ni antingen komma förbi och prata med oss GRYMMA fritidsledare på fritidsgården eller skicka iväg ett DM på Instagram.

Sugen på att spela en omgång biljard? Eller varför inte en omgång pingis? Kanske vill du bara hänga med dina kompisar i vårt nya loungerum eller ta en fika i vårt nya café? Håll koll på vårt instagramkonto för uppdateringar.

Vi vill alltid hitta på något nytt tillsammans med er så varannan onsdag händer det något extra kul på fritidsgården. Inför loven har vi alltid planerade aktiviteter.

Följ oss på Instagram!

@bjuvsfritidsgard         @fritidibjuv


Vi har nya öppettider!

Måndag stängt
Tisdag 15-17
Onsdag 15-22
Torsdag 15-22
Fredag 15-22
Vartannan lördag (jämna veckor) 15-22.


Vi nås på telefon 042-458 50 97

Hitta hit

Du hittar fritidsgården på Vallgatan 47, Bjuv

På Ekebys fritidsgård kan vi erbjuda våra besökare mycket att göra som: keramik, sy, skapa, pingis, xbox 360, brädspel, och kortspel. Vi är lyhörda för dina önskemål och strävar efter att kunna stötta, hjälpa och förverkliga dem i den mån vi kan. Så om du har egna idéer, så prata med oss så kanske vi kan hitta på något nytt tillsammans.

Följ oss på instagram!

@ekebyfritidsgard  @fritidibjuv

Adress: Allégatan 2, Ekeby

Ordinarie öppettider

Måndagar: 15-20
Onsdagar: 15-22
Torsdagar: 15-22
Varanna fredag (udda veckor) 15-22

 

Telefon: 042-458 53 81

Hösten 2021 inledde fritidsgårdarna arbetet med att forma framtidens fritidsgård med hjälp av kommunens ungdomar.

Det finns flera sätt att vara med och påverka hur fritidsgårdarnas verksamhet ska utvecklas – du kan till exempel vara med i ungdomsgruppen Ung Framtid, delta i workshops på fritidsgårdarna, prata med fritidsledarna eller fylla i enkäten som ligger ute till och med höstlovet. Klicka här för att komma till enkäten.

För att följa arbetet med framtidens fritidsgård och hur du kan engagera dig, följ fritidsgårdarna på instagram @fritidibjuv.

Arbetet med framtidens fritidsgård har inletts efter en utredning för att ta reda på förutsättningarna för att öppna en fritidsgård i Billesholm. Rapporten kom fram till tre olika rekommendationer som kultur- och fritidsnämnden beslutat att verksamheten ska utvecklas enligt.

Rekommendationer handlar om att det bör finnas en fritidsgård i Billesholm, samt att fritidsgårdarna i kommunen med fördel bör dela personalpool och att fritidsgårdarna bör dela verksamhetsidé.

En del av arbetet inleddes under hösten 2021 med att fritidsledarna började jobba över kommungränserna mer samt att verksamhetsidén sågs över. I november 2021 tog kommunfullmäktige beslut kring budget 2022, där det låg förslag för att kunna etablera en ny fritidsgård i Billesholm. Läs rapporten i sin helhet här. Pdf, 6.4 MB.