Billesholm Tag Plats

I december 2021 stannar persontågen i Billesholm igen. Då kan du enkelt ta tåget ner till Lund och Malmö. Detta kommer att betyda mycket för Billesholm och därför kör vi nu igång med planeringen och arbetet ordentligt. Projektet kallar vi Billesholm Tag Plats.

Vilka projekt kommer genomföras?

Billesholms gård

Billesholms gård (Gröningen)

På platsen ska det byggas 130 lägenheter under tre års tid. Bjuvs kommun har skrivit markanvisningsavtal och en ny detaljplan är på väg fram.
Läs mer om lägenheterna och hur du anmäler ditt intresse.

Tågstation Billesholm

Stationsområdet

När tågen stannar i Billesholm kommer orten få en ny Pågatågsstation och mer kollektivtrafik. Bussar och tåg kommer att mötas på en plats - ett resecentrum invid stationen.

Här visar vi skisser över hur området kommer att se ut. Du kan läsa mer om trafikutredningen här.

Stationshuset

Företaget Kärnfast är nya ägare till stationshuset.

Stationstunneln

För några år sedan byggdes stationstunneln vid det gamla stationshuset i Billesholm. Nu vill vi utveckla denna och göra den både snyggare och tryggare. Belysning, färger och ingångar ska ses över. Läs mer om resultaten från trygghetsvandringarna

Först ut är ny och bättre belysning. En helt ny ledbelysning monterades april 2019 längs väggarna (istället för på ena väggen som tidigare). Den nya belysningen är också närvarostyrd, den dimmar upp när man närmar sig tunneln och dimmar ner när ingen är där.

Elevrådet åk 4-6 på Jens Billeskolan ger sin syn på stationstunneln i Billesholm.