Turism-Besöksnäring

Välkommen till Bjuv och Söderåsen

Bildväljare

Destination Söderåsen

Lokalproducerade delikatesser i välsorterade gårdsbutiker, lugna naturupplevelser eller fartfyllda aktiviteter. Prisbelönt design, gemytliga boenden, evenemang inriktade på friluftsliv, fordon och musik.

Allt detta och mycket mer hittar du på Destination Söderåsens hemsida.

 

Upplev Söderåsen på cykel

Parkera bilen vid Jönssons cykelaffär i Billesholm och ta dig sedan runt Söderåsen på cykel.

Denna cykeltur tar dig runt Söderåsen, genom vacker natur, på små vägar med mindre trafik. Turen är lättcyklad och går mestadels på asfalt. Terrängen är ej kuperad. Nästan hela vägen följer du den böljande Söderåsen. Med korta avstickare från cykelleden kan du passa på att besöka idylliska små caféer, matställen, gårdsbutiker, konsthantverkare och historiska platser. Nästan vid foten (söderut) av Söderåsen ligger den storslagna Söderåsens Nationalpark. Gör gärna ett stopp här och utforska den mäktiga Skäralidsravinen med sin skira bokskog. Känner du för en rejäl utmaning, välj att cykla upp till Kopparhatten, en 3 kilometers tur med brant stigning på nästan 100 meter. Väl uppe belönas du med en milsvid utsikt över trakten samt en titt ner i ravinen med sitt porlande vatten. Detta är en perfekt plats för picknick!

Längd ca 95 km.

InfoPoints

Personlig information under ditt besök hos oss får du via våra InfoPoints.

Här kan du även hämta material såsom kartor och broschyrer. Välkommen!

En InfoPoint är en enklare form av turistinformation. Bjuvs InfoPoints finns på Söderåsens golfbana och Jönssons cykelaffär och kan hjälpa dig med de vanligaste frågorna om vår kommun. Observera att de har olika öppettider!

För mer information, besök våra InfoPoints egna hemsidor.

InfoPoint