Ungdomsjobb

Bjuvs kommun kommer under hösten 2022 kunna erbjuda ett begränsat antal ungdomar mellan 18-20 år att under ca tre månader prova på ett arbete inom någon av kommunens verksamheter.

Bildväljare

Den här möjligheten riktar sig till dig som är 18-20 år, är folkbokförd i Bjuvs kommun och varken arbetar eller studerar.

För dig som idag är arbetslös är detta en chans att få testa på arbetslivet, visa vad du kan och skaffa värdefulla erfarenheter - samtidigt som du tjänar dina egna pengar.

Var?

Du kommer att arbeta inom någon av kommunens verksamheter. Du kan till exempel erbjudas ett ungdomsjobb inom vård och omsorg, kök, skola eller fritidshem.

När?

Arbetstiden är 4-8 timmar om dagen beroende på arbetsplats, och du ska vara tillgänglig för arbete på vardagar mellan 3/10 och 22/12.

Du måste även kunna delta på den obligatoriska informationsdagen som kommer att hållas på Lärcentrum i Bjuv den 29/9.

Hur?

Du ansöker till ungdomsjobben via e-post senast onsdagen den 14/9.

Ansökan skickas till kaa@bjuv.se och ska innehålla:

  • ditt fullständiga namn
  • ditt personnummer (10 siffror)
  • din e-postadress och mobilnummer
  • ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och varför du söker tjänsten.

När vi tagit emot din ansökan kan du bli kallad till en intervju där du får berätta lite mer om dig själv, varför du söker jobbet och vilken arbetsplats du önskar arbeta på. Därefter försöker vi matcha dig mot en lämplig arbetsplats.

OBS! Då vi endast kan erbjuda ett begränsat antal platser är det ingen garanti att du får en plats efter att du har sökt.

Utdrag ur belastningsregistret

För att bli aktuell för en anställning behöver du kunna uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister. Det kan ta några veckor att få hem utdraget, så beställ det gärna redan nu.

Gör så här:

  1. Beställ ett utdrag från belastningsregistret via polisens hemsida. Välj "blankett för arbete i skola eller förskola".
  2. Du får hem blanketten via post. Öppna inte kuvertet!
  3. Om du blir erbjuden ett ungdomsjobb, tar du med det oöppnade kuvertet och lämnar till kontaktpersonen för tjänsten (se nedan).

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Frida Hall
KAA-samordnare
0723-94 22 64
kaa@bjuv.se